Behandelingen

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout, of verduurzaamd hout, is hout dat door toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig wordt beschermd tegen aantasting door schimmel, insecten en bacteriën.

Schimmelaantastingvoorkomen voorkomen

Wanneer een houtsoort van nature weinig duurzaam is (of wanneer er veel spinthout aanwezig is) én bouwkundige maatregelen niet kunnen garanderen dat het vochtgehalte altijd lager blijft dan 20%-zodat schimmelaantasting daardoor wordt voorkomen – moet hout kunstmatig worden verduurzaamd. Dat geldt zeker voor allerlei buitentoepassingen van naaldhout zoals tuinhout dat in contact komt met de grond of met water.

Goed geïmpregneerd hout dat voldoet aan alle daaraan in Nederland gestelde eisen is herkenbaar aan een merkplaatje met het KOMO logo met een aanduiding voor welke soort van gebruik het hout geschikt is.

 Bij ons kunt u uw hout laten behandelen door te impregneren maar ook door te impregneren en waxen. Uiteraard kunt u uw producten zelf bij ons komen brengen en ophalen, maar HCE kan dit ook ophalen en op de gewenste locatie, in de gewenste hoeveelheid en op het gewenste tijdstip komen afleveren.